Eminza Kerstversiering Kerst adventskalender

Kerst Adventskalender

Oorspronkelijk betekende de adventskalender de verwachte komst van de Messias ... voor katholieken. Vandaag de dag wordt deze kerstversiering meer geassocieerd met kleine pleziertjes. Wie de traditie wil voortzetten, kan kiezen voor een klassiek product dat het aftellen tot Kerstdag aangeeft. Uiteraard vergeten we de uitstraling niet! Op de Eminza webshop, ontdek een brede scala aan modellen. De stoffen wandkalender is versierd in rood en wit, ideaal voor een kinderkamer. Er zijn ook kalenders met figuren zoals de Kerstman of Sneeuwpoppen. Zie meer

1
1

Welke adventskalender kiezen?

In groot formaat, de kalender in de vorm van een kerstboom met genummerde papiertjes die u kunt verwijderen van de decoratieve wasknijpers. Met een slinger van 24 kerstsokken heeft dit een geweldig effect.
Om een decoratie met een adventskalender te maken, zeer origineel en gepersonaliseerd, ontdek de verschillende artikelen om deze zelf te maken. Er zijn tal van maten en formaten zoals de reuzeslee, een chalet of een huisje, en zelfs een treintje. Het is aan u om de basisstukken, gemaakt van ruwhout of kartonpapier, te schilderen en te personaliseren.

Hoe maak je een atypische handgemaakte kalender? Al het nodige materiaal voor doe-het-zelvers is beschikbaar op Eminza.nl. Spuit de houder in een kleur naar keuze, zilver, goud of rood en wit. Of kleef gekleurd papier of vilt met dubbelzijdige of gewone kleefband. Dankzij een gemakkelijk te maken sjabloon, een vallende ster, sneeuwvlokken, …
Dek het dak af met kunstmatige sneeuw voor een warme sfeer.
Elk vakje moet genummerd worden van 1 december tot kerstavond: met een gouden of zilveren markeerstift of met een glitterige kleurige lak. Pyrografie is ook een oplossing. Dit is zeer gemakkelijk, u kunt gekleurde lucifers plakken om de nummers te tekenen: zorg ervoor dat u de lijm laat drogen vooraleer deze te hanteren. Laat uw fantasie de vrije loop als u het allemaal wilt personaliseren met stickers. Het is ook mogelijk om pompons, knopen, klokken, enz. op te hangen. Gebruik bosdieren en elfen en overweeg hanglantaarns met een discreet touw.

Wat kunt u plaatsen in een aventskalender?

Om geduldig te wachten op de eindejaarsfeesten, achter elk nummer, is er meestal een schuilplaats met chocolade. Maar u kunt ook snoepjes en zoetigheden in de vakjes plaatsen, maar ook grappige zinnetjes en quotes in afwachting van een vrolijke Kerst.
Leuke verrassing: om de familie te behagen, verberg kleine cadeautjes in de vakjes. Hiervoor heeft u een voldoende grote vorm nodig. Voor de allerkleinsten kunt u kleine houten speelgoedzakjes vullen die gemakkelijk in te pakken zijn en die aan het einde slechts stuk voor stuk in elkaar gezet moeten worden: genoeg om het ongeduld te verzachten.

De aventskalender: perfect om te wachten tot Kerstmis

Het maken van een gepersonaliseerde kalender is een idyllische manuele activiteit om de kinderen bezig te houden tijdens de wintervakantie, wanneer het buitenspelen zeldzaam is. Voor de eindejaarsfeesten kunnen peuters zich vermaken met snijden, kleuren, vouwen en het ontdekken van origami of zoutdeeg… Beleef dit verder door het versieren van de kerstboom en/of het maken van de cadeaupakketten.