Ligbedkussen en strandmat

Om de zomer comfortabel door te brengen zijn het ligbedkussen ... voor de tuin en een strandmat op vakantie essentiële accessoires. Bereid je voor op aangename momenten van lezen, luieren en zonnen gedurende de hele zomer. Zie meer

1
1

Welk ligbedkussen kiest u?

Er zijn verschillende modellen ligbedkussens. Bij het maken van uw keuze kan rekening worden gehouden met het materiaal, de grootte, de dikte en de bijzonderheden van elk van deze materialen. Het ligbedkussen heeft een vulling, meestal van synthetische vezels, en een hoes van katoen of polyester. Kies een waterafstotende en vlekbestendige stof, zodat u uw ligbedkussen langer in perfecte conditie kunt houden. Waterafstotende stoffen maken het onderhoud gemakkelijker en beschermen het schuim in uw ligbedkussen tegen vocht. Nog resistenter is het waterdichte ligbedkussen, dat meer geschikt is voor gebruik aan de rand van het zwembad of in natte ruimtes. Wat betreft de grootte van uw ligbedkussen, kies deze uiteraard op basis van het model van uw ligstoel. Standaardafmetingen zijn ligbedkussens 200x70 of ligbedkussens 190x60. De dikte van de matras is belangrijk, maar het comfort is ook afhankelijk van de dichtheid van het schuim. Afhankelijk van het comfort en het materiaal van uw ligstoel is het wellicht niet nodig om een dik ligkussen te kiezen, een dunner kussen is wellicht geschikter. Ligbedden van texaline of gevlochten wicker zullen van nature comfortabeler zijn dan hout of kunststof. Als uw ligbed flexibel genoeg is, kies dan voor een goedkoop ligbedkussen, maar vergeet niet om het na gebruik op een veilige plaats op te bergen. Wat de kleur betreft, dit is slechts een kwestie van smaak. Houdt u van een meer klassieke look, kies dan voor een effen ligbedkussen in natuurlijke tinten. Aan de andere kant, als u een meer originele look wilt, zult u de voorkeur geven aan een ligbedkussen met bloemen of zeer kleurrijke motieven. Outdoor textiel fuchsia, groen, anijsblauw of turkoois, in de zomer is alles toegestaan. Tot slot, om het juiste ligbedkussen te kiezen, kunt u op de bijzonderheden ervan letten. Als u graag leest, is het dikkere hoofdkussen dat in de matras is geïntegreerd zeer praktisch. Als u in een winderige omgeving woont, kies dan voor een kussen die met banden, elastiek of klittenband op uw ligstoel kan worden bevestigd. Om uw ligstoelkussen te kiezen, controleert u de eigenschappen van uw ligbed: verstelbare rugleuning, S-vormig model, multi-positie ligbed, uw ligstoelkussen zal zich zo goed mogelijk moeten aanpassen.

Een ander essentieel accessoire voor een comfortabele zomer is de strandmat. Het kan een eenvoudige gewatteerde en opvouwbare strandmat zijn die gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen. Of een meer gesofisticeerde versie, een strandmat met een rugleuning die verschillende standen heeft, wat absoluut comfort garandeert als u op het strand wilt lezen of als u de kinderen in het water in de gaten wilt houden. Het is op te vouwen en zeer gemakkelijk mee te nemen.
Hoe maakt u uw ligbedkussen schoon?
De reiniging is afhankelijk van het materiaal van uw ligbedkussen. In katoen of polyester kunt u de stof bestrooien met bicarbonaat. Laat het een uurtje zitten en zuig het dan op met een stofzuiger. Waterafstotende en waterdichte materialen kunnen worden gereinigd met een licht bevochtigde spons en zeep. Sommige ligbedkussens met afneembare hoezen zijn zeer praktisch, de hoes kan worden verwijderd en kan vervolgens in de machine worden gewassen op 30°.