Kinder woontextiel
Een vleugje poëzie en zachtheid in de slaapkamer Ontdek nu

Meubels en decoratie voor kinderkamers

De Eminza onlineshop heeft een ruime keuze aan decoratie voor de kinderkamer: praktische opbergruimte voor de allerkleinsten, lampjes in vrolijke kleuren, tapijten, kussens, en ook wat speelgoed. Ontdek een brede selectie van decoratieve artikelen voor jongens en meisjes en maar ook voor de babykamer tegen lage prijzen.

Hoe een kinderkamer in te richten en te decoreren?

Alles hangt af van de leeftijd van het kind. Geef voor een baby de voorkeur aan een zachte sfeer met pastelkleuren, poederroze of grijswit, en een geraffineerd design om een rustige omgeving te creëren. Na een paar jaar gebruiken de kinderen de kamer niet alleen om te slapen, maar ook om te spelen of te tekenen. Deze kamer is dus multifunctioneel. Leg bij het kinderbed bijvoorbeeld een speels wolkentapijt neer.

Zowel gezellig als prettig, moet de slaapkamer ook praktisch zijn. Om dit te bereiken, zijn er opbergers, want ruimtebesparing is vaak van cruciaal belang. Kinderkamermeubels moeten gemakkelijk in de hoeken passen om een maximaal aantal voorwerpen te kunnen opbergen: knuffels, speelgoed, leesboeken, maar ook kleren, luiers, enz. Ouders kunnen kiezen tussen een speelgoedkist die als bankje kan worden gebruikt, een trendy en gemakkelijk te verplaatsen krat, een boekenkast, een wandplank, enz.; het opbergrek op poten kan als nachtkastje worden gebruikt. Als de oppervlakte het toelaat, zal een tafel en stoelenset welkom zijn om vriendtjes te ontvangen voor een spelletje, om te kleuren of om huiswerk te maken.

Laat u verleiden door de kleine designmeubelen ontworpen voor de allerkleinsten. De gestoffeerde kruk met eenhoorn- of lama-motief is een echte blikvanger. De hangstoel, gemaakt van katoen en bamboe, biedt comfort en ontspanning. De tipi of kindertent is zeer trendy voor kinderen en biedt een ruimte voor spel en verbeelding in een stijlvolle look.

Decoratie voor de kamer van uw peuter

Het is belangrijk voor kinderen om hun eigen ruimte te hebben die opvalt. Om een unieke en originele stijl te creëren, kunt u muurstickers gebruiken om een eigen identiteit aan de kamer te brengen. Licht is van essentieel belang voor de inrichting van de kinderkamer, om nachtmerries te voorkomen. Het nachtlampje verspreidt een rustgevende gloed, met lieflijke motieven van roze flamingo's, regenbogen of de maan.

Denk aan een lichtsnoer in een sober warm wit, in de vorm van een vallende ster of een vlieger. Deze lampjes zullen de allerkleinsten geruststellen en een warme en magische sfeer scheppen.

Enkele ideeën voor kraamcadeaus

In uw omgeving verwacht iemand een blijde gebeurtenis, maar het ontbreekt u aan inspiratie. Een kraamcadeau is niet zomaar een knuffel, een mobiel of een hobbelpaard. Help jonge ouders om hun huis als een cocon te laten voelen met een mix van fotolijstjes, een trendy dromenvanger of een mooi bedlinnenset... Kies voor de verjaardag van een kind voor een spaarvarken, een sieradendoosje of een bouwpakket.